BitCoin – A digitális valuta

A BitCoin (BTC) egy digitális valuta, egy olyan fizetőeszköz, amely nem függ egyetlen országtól és banktól sem. Ezen az oldalon találsz néhány információt, hogyan kezdj el BitCoin-t gyűjteni.

Mire jó a Bitcoin?

Mivel a BTC egy digitális valuta, ezért elsősorban az interneten tudod felhasználni. Egyre több weboldalon elfogadják már, mint fizetőeszköz. De az elmúlt években úgy elterjedt, hogy ma már külön bankautomatákat is telepítenek, ahol a BTC-t átválthatjuk forintra és kivehetjük. Továbbá vannak olyan Bitcoin pénztárcák, amelyekről közvetlenül bankszámlára vagy bankkártyára tudunk pénzt felvenni.

Hogyan gyűjthetek BitCoint?

Bitcoin pénztárcák

Ahhoz, hogy bármilyen módon Bitcoin-t gyűjthess, szükséged lesz egy Bitcoin pénztárcára. Ezekből ma már nagyon sok áll rendelkezésre, amelyek közül én sokat kipróbáltam és az eddigi tapasztalatok alapján az Uphold tűnik a legjobb választásnak.
Az Uphold-ról ITT olvashatsz bővebben, valamint a pénztárca használatához készítettem egy videót, amit ITT nézhetsz meg.

BTC-satoshi gyűjtés INGYEN Faucet oldalakon!

A BTC gyűjtésének két módja van. Az első a BTC-sathosi gyűjtés INGYEN az úgynevezett Faucet oldalakon. Ezek olyan hirdetési oldalak, ahol (általában) regisztráció nélkül tudsz BTC-t gyűjteni INGYEN! Csak annyit kell tenned, hogy meglátogatod az oldalakat – naponta akár többször is -, megadod a BitCoin címed (egy hosszú karaktersorozat, amit a Bitcoin pénztárcádban találsz), beírod a captcha kódot és a Claim, Collect.., vagy Get Reward gombra kattintva bezsebeled a BTC-satoshi-kat, amik legtöbb esetben azonnal egy úgynevezett gyűjtőpénztárcán lesznek, vagy heti rendszerességgel átküldik a Bitcoin pénztárcádra.
A gyűjtőpénztárca neve Faucetbox, amit nem kell külön megnyitnod, mert amikor erre küldik a pénzt, az első ilyen oldalnál megnyitják neked  automatikusan, amikor beírod a hirdetési oldalon a Bitcoin címed és ez a Bitcoin cím lesz a Faucetbox fiók azonosítója is. A Faucetbox-on beállíthatod, hogy mennyi satoshi összegyűlése után küldjék át automatikusan a BTC pénztárcádra.

Kattints IDE, hogy megnézd a legjobb faucet oldalakat! A listát folyamatosan frissítjük.

A gyűjtéshez segítségként készítettem egy videót is:

Ez a satoshi gyűjtés sokkal többet hozhat referáltak nélkül, mint a PTC oldalak, és mivel itt sok esetben közvetlenül a BTC pénztárcádra kapod a pénzt, ezért ha némelyik oldal ki is fogy, vagy eltűnik, akkor se veszíted el az összegyűjtött pénzed.

BitCoin bányászat

Szerkesztve 2016. február 10.
Sajnos az elmúlt 1 év tapasztalata alapján úgy tűnik, a bitcoin bányászat nem hoz nyereséget, mert túl sok tényezőtől függ a nyereségesség és sok esetben a költségek elviszik a profitot.

A BTC gyűjtés másik módja a bányászat. Ez régebben saját számítógéppel is megérte, de manapság már olyan kapacitás kell hozzá, hogy csak akkor éri meg a bányászat, ha külön erre a célra kialakított gépparkkal bányásszák. Viszont van egy olyan lehetőség, hogy ezekhez az úgynevezett bányásztársaságokhoz be lehet társulni. Ez annyit jelent, hogy Te vásárolsz egy bizonyos mennyiségű kapacitást, amiért a társaság megosztja veled a kibányászott BTC-t. Lényegében olyan mint egy befektetés, de itt is minden nap a BitCoin pénztárcádra kapod a pénzt közvetlenül.

Egyre több ilyen oldal jelenik meg a piacon, de vigyázni kell, mert nyilván ezek között is sok a csaló. Én jelenleg egy ilyen oldalt tudok ajánlani, amiről viszonylag nagy biztonsággal elmondható, hogy valóban ezt a tevékenységet végzi. Ez a Genesis Mining Ltd. Erről a lehetőségről később fogok bővebben írni, de IDE kattintva tudsz regisztrálni és amennyiben vásárolni szeretnél, használd a következő kódot és kapsz 2,5% kedvezményt.
Affiliate kód a 2,5% kedvezményhez: YOqW3c

BitCoin vásárlás / eladás, a Bitcoin mint befektetés

Ma már számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy Bitcoin-t vásároljunk vagy adjunk el. Én elég sok lehetőséget kipróbáltam már és az eddigi tapasztalataim alapján az  Uphold pénztárcát ajánlom mindenkinek, mert ezen pénztárcán keresztül hazai bankszámla vagy bankkártya segítségével tudunk Bitcoin-t vásárolni, egyszerűen a pénztárcánk feltöltésével. Valamint eladni is tudunk, egy egyszerű lehívással (kifizetés kérésével) a saját bankszámlánkra.

További hatalmas előnye még az Uphold pénztárcának, hogy több valutában is tárolhatjuk a pénzünket és a különböző valuták között díjmentes a váltás, vagyis mindig az éppen aktuális középárfolyamon váltanak. Ezért az Uphold nagyon jól használható valutákkal való spekulációra. Erről ITT olvashatsz bővebben.

További jó lehetőség Bitcoin eladására, hogy 2015. április 14-től a Neteller számládat is feltöltheted vele. Tehát a saját Bitcoin pénztárcádról a Neteller számládra is átrakhatod a pénzt, ami természetesen a Neteller pénztárcád devizanemében fog megérkezni. A feltölteni kívánt összeget is abban kell megadnod. Az így áthelyezett pénzt CSAK online vásárlásra, befizetésre használhatod, vagy átküldheted másik Neteller felhasználónak. Viszont a Net+ Prepaid MasterCard kártyával nem fogsz tudni vele vásárolni és nem is veheted fel ATM-ből.

Akik általam regisztrálnak a fent említett oldalak (faucet vagy bányászoldal) valamelyikére, azoktól én átveszem a megkeresett BTC-t. Ez ügyben keressetek meg email-en, skype-on vagy a Kapcsolat menüből küldött üzenetben.

49 hozzászólás a(z) “BitCoin – A digitális valuta” bejegyzéshez

 1. Mat

  Én is olvastam már ezekről, van még két oldal ami még talántán megbízható lehet, a Bitcoin Cloud Services és a Zenminer Cloud is.

  Válasz
 2. DomiTeam

  Hát a Bitcoin Cloud Servicesben én is benne vagyok és az inkább egy burkolt HYIP-nek tűnik, mint hiteles bányásznak…

  Ugyanis minden nap a profitunk mennyisége függ a BTC napi árától… a BTC Services pedig minden nap kb. 1 hetes váltásokban ugyanannyit küld naponta és ráadásul szinte dupla mennyiséget ugyanakkora számítási kapacitással mint ami a Genesis Miningban is van…

  Úgyhogy ezek több mint gyanús dolgok…

  Válasz
 3. Pzottyo

  DomiTeam: Engedd meg, hogy annyit hozzáfűzzek (nincs kizárva,hogy a BTC Services HYIP) de a Genesis Mining-nél vásárolt számító kapacitás “lifetime” (elvileg amíg hasznot termel a cég addig részesedést oszt ki akár 2-3-4 évig is) ezért drágább is mint a BTC Services ahol viszont csak 1 évre vásárolod meg a kapacitást (“gondolom én” így hamarabb meg kell térüljön a befektetőnek). Mind a kettőben benne vagyok és szépen folyamatosan termelnek A sokat emlegetett BTC Services Jan. 15 óta 43,82% termelt vissza BTC-ben, $-ban nem is mondom mert ugye napi szinten változik az ára (200$-ért vettem BTC-t 39%-megtérülésnél sikerült 450$-ért eladnom az addig kitermelt mennyiséget).

  Válasz
  1. marcsi

   Szia!

   Én a GenesisMinningben vagyok érdekelt.
   0,2TH/S kapacitást vettem. Eleinte 100 000 sat. volt a napi hozam, mára már a 70 000 sat.-t sem éri el mindig. Mikorra fog ez így megtérülni?
   Az osztalék folyamatosan csökken.
   Szerettem volna min. 1TH/s-ra feltornázni, nem tudom merjem-e.
   Véleményed?

   Válasz
   1. Admin Szerző

    Szia! Nem tudom kit kérdeztél, de válaszolok.
    Azért csökken folyamatosan a napi hozam, mert a BTC ára szinte folyamatosan esik és így ugyanannyi kitermelt BTC ára mindig egyre kevesebb, de a rezsiköltség nyilván nem változik, amit minden nap levonnak a kibányászott mennyiségből.
    Senki nem tudja megmondani mi lesz a jövő. Emelkedik-e majd a MTC ára vagy netán tovább csökken. Az biztos, hogy a jelenlegi hozamok és a csökkenő tendencia mellett nem igazán érdemes túl sokat befektetni.

    Válasz
 4. DomiTeam

  Én is mind a kettőben benne vagyok hónapok óta, de a BTCloudS.-ről gyakorlatilag SEMMIT nem tudni: Ki a tulaj? (Egy név a semmiből..), van egy photosoppolt kép a “gépparkjukról”… ugyan már… ellenben a Genesis Mining-ról mindent lehet tudni, a CEO-ja konferenciákat tart, és a projektorokon is fel van tüntetve ugyanez stb….

  Úgyhogy továbbra is fenntartom hogy a BTCS bármikor elszállhat. De ne legyen így, mivel én is benne vagyok LOL!

  Válasz
 5. Tibor

  Sziasztok!

  Van egy új oldal, olyan mint az Allien Faucet, mivel ők indították el.

  Itt tudtok regisztrálni:
  Szerkesztve Admin által
  TILOS minden hasonló lehetőségeket kínáló oldalak vagy blogok linkjeinek elhelyezése a hozzászólásokban az admin engedélye nélkül.

  Olvasd el légy szíves a felhasználói feltételeket:
  http://net-jobs-money.com/nyitolap/felhasznaloifeltetelek/

  A linkedet elmentettem és ellenőrizni fogjuk az oldalt. Amennyiben jónak ítéljük felvesszük a listára. Köszi!

  Sziasztok és jó munkát!
  Tibor

  Válasz
 6. patrasz

  Tuti hülye hozzászólás lesz, de csak meg kell kérdeznem.

  Van faucetboxom, van blockchainom is. Fauceten van 0.00103146 BTC ém. Na most ez hogy keról át block-ra vagy ezt közvetlenöl mehet upholdra is?

  Vagy a fauceten kell beállítani valamit hogy blockra küldje automatikusan? Nálam fauceten 0,001 Btc-re van állítva az automata küldés.

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Automatikusan küldik át általában 24 órán belül, de van amikor 48 óra.
   És oda küldik nyilván, amelyik bitcoin címet megadtad. Ha másik bitcoin címet adsz meg egy faucet oldalon (pl. az Uphold BTC kártyád címét), akkor annak nyit egy másik faucetbox fiókot és amikor az is eléri a limitet, átküldi oda.

   Válasz
  1. Admin Szerző

   Azt nem ott adod meg, hanem azon az oldalon, ami azt ígéri, hogy faucetbox-ra fizet. Tehát a faucetbox fiók automatikusan nyílik meg, oda nem kell regisztrálni és nem is tudod így nyilván később módosítani a bitcoin címet, hiszen minden bitcoin címhez más faucetbox fiók tartozik.

   Válasz
 7. patrasz

  Tehát akkor mondjuk uphold címmel nyit egy faucet box címet, ami ugyanaz a számsor lesz.

  Válasz
 8. patrasz

  Na akkor zavar van az erőben nálam.

  Beírtam az uphold btc címét egy oldalon , kikértem a satosit , látom küldte faucetre és amikor arra rámentem akkor a faucetbox-nál az Address info teljesen ugyanaz a számsor volt.

  Válasz
 9. Admin Szerző

  De mit értesz ugyanaz alatt? Fogalmazd meg egyértelműbben, mert szerintem elbeszélünk egymás mellett 🙂

  Válasz
 10. patrasz

  Lehet:D Az uphold btc címével dettó megegyező számsor van a faucetbox addres infónál.

  Ugyanaz teljesen. Nem egy másik számsor hanem egy az egyben ugyanaz, minden betűig.

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Igen, erről írtam az első hozzászólásban, hogy minden bitcoin címhez külön faucetbox fiókot nyit, de a faucerbox fiók száma az nyilván maga a bitcoin cím, hiszen azzal azonosítja 🙂
   Én azt hittem ugyanaz alatt azt érted, hogy a második faucetbox fióknak ugyanaz a száma mint az elsőnek, ami nyilván nem lehetséges 🙂

   Válasz
 11. mamus67

  Sziasztok lenne egy kérdésem. Most Blockchain számlára gyüjtögetek és az érdekelne, hogy ha nyitnék egy Uphold számlát rá tudom tenni a bitcoinomat? Blockchainról Upholdra.

  Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..