Fizetési processzorok

Mielőtt megismerkednénk az online befektetési és egyéb pénzkereseti lehetőségekkel, célszerű választanunk egy vagy több fizetési szolgáltatót. Ezekre a szolgáltatókra azért van szükség, mert a legtöbb oldalon csak rajtuk keresztül tudunk pénzt mozgatni. De ha még lenne is lehetőség más módon fizetni (bankkártyával vagy banki átutalással), akkor sem szívesen adnánk meg a bankkártya adatainkat minden egyes új oldalon.

Ezeket a szolgáltatókat hívják fizetési processzoroknak vagy online pénztárcáknak. Annyiban különböznek a hagyományos banki szolgáltatóktól, hogy ezeknél nincs havi számlavezetési díj, sőt egyes szolgáltatóknál még a pénzküldés esetén sem kell díjat fizetnünk. Vagyis lényegében úgy működnek mint egy valódi pénztárca, ami jelen esetben nem a zsebemben van, hanem az interneten érhető el. Ezzel a pénztárcával akkor küldök pénzt másnak, amikor akarok, a hét minden napján a nap 24 órájában és a tranzakció azonnal teljesül, mintha egyszerűen átnyújtanám a másiknak a pénzt kéztől kézbe. Ettől egyedül a bitcoin tranzakciók térnek el, amelyeknél a tranzakció csak akkor tekinthető telesítettnek, amikor a hálózatba kapcsolt gépek közül minimum 6 jóváhagyta a tranzakciót. Ez általában kb. 10 perc, de lehet több idő is. A bitcoin-ról ITT olvashatsz bővebben.

Hasznos tanácsok:

 • Ezek az online pénztárcák kevésbé biztonságosak, mint mondjuk egy hazai bank. Ugyanis ha teszem azt valamelyikkel probléma adódik és nem férsz hozzá a pénzedhez, akkor előfordulhat, hogy nem lesz kihez jogorvoslatért fordulni és elveszítheted a pénzed. Ezért célszerű több pénztárcán tárolni a pénzed és lehetőleg egy helyen NE tárolj több pénzt, mint aminek az elvesztése komoly károkat okozhatna a pénzügyi helyzetedben.
 • SOHA NE használd ugyan azt a jelszót több pénztárcánál és főleg NE használj olyan jelszót, amit bármely más oldalon megadtál. Ezzel növeled a biztonságot, hogy kisebb eséllyel tudják feltörni a pénztárcádat.

Az alábbiakban felsorolom melyek a legelterjedtebb és legrégebb óta működő fizetési processzorok, valamint közlök róluk néhány információt a számlák feltöltésével és a költségekkel kapcsolatban.

Uphold

uphold

2014 óta működik ez a BitCoin pénztárca (a bitcoin egy digitális valuta, ITT olvashatsz róla bővebben). Hatalmas előnye az összes többi bitcoin pénztárcával szemben, hogy a pénztárcán lévő bitcoint (BTC) ingyen átválthatod más fizetőeszközre (jelenleg a pénztárcán elérhető 25 valutára és 4 nemesfémre). Ez pedig azért nagyon jó, mert ha van egy üzleted, ahol elfogadod a bitcoint mint fizetőeszközt, de nem akarod bevállalni az árfolyamkockázatot (mivel a bitcoin árfolyama elég nagyokat tud változni), akkor egyszerűen átváltod a pénztárcádon belül USD-ra vagy éppen EUR-ra és attól kezdve abban lesz tárolva.

További előnye, hogy másik Uphold pénztárcára ingyen küldhetsz, valamint másik Uphold pénztárcáról ingyen fogadhatsz pénzt, vagyis nincs semmilyen tranzakciós költség!

További információt ITT olvashatsz az Uphold-ról.

SKRILL – Moneybookers

Banner 468x60

A SKRILL korábban Moneybookers néven volt ismert. Ez az online pénztárca 2002 óta működik és 2013-ban volt egy design váltás, amikor megkapta a SKRILL nevet. Nekem 2008 óta van náluk számlám és bizton állíthatom, hogy az egyik legbiztonságosabb szolgáltatást nyújtják és soha nem volt velük semmilyen problémám.

SKRILL elsősorban online kaszinók és pókeroldalakon törtnő fizetésre használható, valamint számos forex bróker is elfogadja.

A számlanyitás és -vezetés ingyenes. A számla feltölthető belföldi banki átutalással, valamint tudunk hozzá rendelni saját MasterCard bankkártyát. Ez a kártya NEM Prepaid (feltölthető) kártya, hanem azonnal tudunk vele vásárolni vagy pénzt levenni ATM-ből, ha van a számlánkon pénz.

A kártya díjai:

SolidTrustPay

stp banner

Kanadában alakult 2006-ban. Ellenőrzési rendszere és a kifizetési korlátok miatt kevésbé népszerű a gyors csalást tervező adminok körében. Szóval ha egy oldalon szerepel a fizetési processzorok között, akkor az biztató jel, de persze semmiképpen nem garancia.

A számlanyitás és -vezetés ingyenes. A számla feltölthető bankkártyával, valamint belföldi banki átutalással is. Kifizetést szintén ezen a két módon kérhetünk.

FIGYELEM! Romániában élők nem fizethetnek be bankkártyával az STP számlájukra és pénzt sem kérhetnek ki rá. Új kártyát már nem is enged a rendszer hozzáadni. A support azt írta, hogy ezt a lépést azért tették meg, mert túl sok volt a bankkártyás csalás abból a régióból. Romániában élők bankszámlán keresztül tudnak be- és kifizetést teljesíteni.

Magyar bankszámlára régebben csak EUR-ban lehetett kiutalást indítani, ha helyi átutalással szerettük volna megkapni a pénzünket. 2012. decembertől viszont már USD-ban is indíthatjuk az utalást és így is $5 lesz a költsége.

Továbbá FONTOS információ az is, hogy pénzváltón keresztül csak Standard Verified (ellenőrzött) felhasználók küldhetnek és fogadhatnak pénzt!

Ha szeretnénk nagyobb biztonságban tudni a pénzünket, akkor kérhetünk egy TrustCard nevű ellenőrző kártyát, amely 3 különböző kódot tartalmaz.

 • Identification Code: erre akkor lehet szükség, ha telefonon akarsz információt kérni a supporttól
 • Payments Code: ha van ilyen kártyád, akkor csak ezzel a kóddal lehet bármilyen tranzakciót indítani. Továbbá az is az előnye, hogy a VISA vagy MasterCard kártyával történő befizetések azonnal jóváíródnak a STP számládon és a kiutalások is gyorsabban megvalósulnak, mint egyéb esetben.
 • Secure Code: ezzel a kóddal tudod megváltoztatni bármikor a személyes adataidat. E nélkül erre nincs lehetőséged, csak úgy, ha minden dokumentumot elküldesz a változásokkal kapcsolatban.

A TrustCard díja $30 és a lakcímedre küldik ki. Ez a kártya nem egy bankkártya, tehát csak az ellenőrző kódokat tartalmazza.

Mára a STP lett a legnépszerűbb és egyben legmegbízhatóbb fizetési processzor, úgyhogy ehhez is készítettem segédanyagokat.

SolidTrustPay – Segédanyagok

A pénzmozgatás és a kártyahasználat költségeiről itt találtok információt:

SolidTrustPay tranzakciók költségei

PerfectMoney

2007 óta működő fizetési processzor, amely ma már az egyik legnépszerűbb. Lényegében minden HYIP oldal elfogadja és sok más befektetés esetén is ott szerepel a listán. Költségeit tekintve az egyik legolcsóbb processzor, ugyanis mindössze 0,5% a költség a PM számlák közötti pénzmozgatások esetén, amit a küldő fél fizet. Ebből a szempontból is ez az egyik legjobb processzor, hiszen bármilyen kis összeget kikérhetünk és nem kerül semmibe. Amiben pedig kitűnik a többi közül, hogy 4% éves kamatot fizetnek a számlán tartott pénzünkre. Referál program keretében pedig a referáltaink pénzmozgása után éves 1% hozamot kapunk.

A számla feltöltése lehetséges nemzetközi banki átutalással, de csak pénzváltókon keresztül. Ezen kívül lehetőség van másik online pénztárcáról feltölteni szintén egy pénzváltó igénybevételével. Én a Changer.com pénzváltót használom és ezt is ajánlom. Ennél olcsóbb megoldás lehet az, hogyha valamelyik befektetési oldal megengedi, hogy más fizetési processzorra is kérhetünk kifizetést, nemcsak arra, amelyikről befizettünk. Ezt érdemes kihasználni, mert a legolcsóbb megoldás a PM számla feltöltésére. Már csak azért is, mert a beérkező pénzek után itt nem vonnak le semmilyen költséget!

Regisztrációs segédlet

PayPal

A PayPal a világ legnépszerűbb online fizetési rendszere. A PayPal (Europe) 1993-as cégbejegyzéssel indította pályafutását, mint hitelintézet Luxemburgban. A PayPal igazán csak akkor épült be a köztudatba, mikor a nagy és híres amerikai online aukciós óriás az eBay 2002-ben bekebelezte és azóta PayPal Inc. néven fut kaliforniai (USA) székhellyel.

A Tranzakciós díjakról itt tájékozódhatunk:

PayPal tranzakciók költségei

78 hozzászólás a(z) “Fizetési processzorok” bejegyzéshez

 1. Sarlós Ágoston

  Sziasztok!

  Az STP számlámon van 130 $-om, amit vagy Netellerre szeretnék áttenni, vagy Ft-ért eladni, ha netán valakit érdekelne. Van valami tippetek, hogy mit tudok ezzel kezdeni? Stoni

  Válasz
 2. Fajka istván

  Sziasztok!

  Tudnátok segíteni,hogy a SolidTrustPay mit talált ki,nem igazán értem,hogy mit kéne tenni,hogy lehessen újra pénzt küldeni rajta.
  http://www.isignthis.com

  Regisztrálni kell ezen az oldalon,meg telefonos kód is lesz,ha jól értelmezem.

  Fajka Istvan

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia!
   Ez az újítás a bankkártyás befizetésre vonatkozik. A pénzküldést nem befolyásolja semmiben.

   Válasz
 3. Ádám

  Sziasztok!

  Tud nekem valaki segíteni, aki már Upholdot töltött fel itthonról pénzzel? Milyen költségekkel járt és hasonlók. Úgy láttam hogy tőlünk ill. hozzánk csak eurót lehet utalni. Elvileg 3-4 munkanap és ingyenes, de hiszem ha más is mondja… 😀 Bankkártya adatokat is kér. Szóval van valaki aki végig zongorázta már? 🙂

  Köszönöm

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia! Én pont a napokban töltöttem fel bankkártyáról. Ahogy írod, a feltöltést EUR-ban végzik, vagyis a forintszámlán lévő pénzt először átváltják EUR-ba, majd attól függően melyik kártyádra töltöd fel, arra a devizanemre. Én az USD kártyára töltöttem, tehát USD-ban is adtam meg a feltöltendő összeget. A kártyás feltöltésnek van egy alap díja, ami tőlünk 2,75%. Ha ezt a díjat hozzáadom a levont összeghez, akkor én úgy számolom, hogy még így a dupla konverzióval se volt egyéb költsége a váltásnak, vagyis úgy látom, hogy USD/HUF középárfolyam körül történt a váltás, ami nagyon jó.
   Annyit kell még tudni, hogy kártyás feltöltésnél $250 a napi limit. A feltöltés pedig még 1 napba sem telt.

   Válasz
 4. Vitányi Andrásné

  Sziasztok!

  Valaki ismeri Payeert számlát? És leírást szeretnék kérni róla.

  Válasz
 5. Bakos Attila

  Sziasztok!
  60 Perfect Money dollárt cserélnék PayPal dolcsira(akár kisebb összeget is) vagy esetleg eladnám forintért.
  (Zsolti az engedélyed nélkül írtam ezt ide be, de hátha valaki szeretne PM dollárt. Ha szabályellenes akkor töröld légyszíves. Köszönöm.)
  Szép napot!

  Válasz
   1. Bakos Attila

    Köszönöm Zsolti a lehetőséget. A dollár még mindig cserére vár ha esetleg valakit érdekelne. 🙂

    Válasz
 6. Attila

  Sziasztok!
  Valaki tudna-e nekem abban segíteni, hogy Perfect Money processzornál hogyan is működik a pénz kiutalás bankszámlára, és mennyi a minimum összeg ami kiutalható?
  Előre is köszönöm.

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia, én még nem kértem onnan kifizetést bankszámlára, szóval abban nem tudok segíteni. A minimum azt hiszem $300, legalábbis régen ennyi volt.

   Válasz
 7. bagi83

  Sziasztok!

  Van esetleg valakinek ötlete azzal kapcsolatban hogy hogyan tudnám a neteller accountomat USD-ről EUR-ra cserélni. PayPal-nál utólagosan meg lehet adni mindenféle pénznemeket,de netellernél nem találkoztam hasonlóval. Vagy zárjam be az egészet és csináljak egy teljesen újat EUR számlával? Vagy lehet egyszerre két account-om is? Vagy írjak nekik support-on és átírják? Köszi ha válaszol az aki járt már így.

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia, sajnos Neteller és Skrill esetén nem tudsz váltani. Írni kell a supportnak és ha jól tudom megszüntetik az USD számládat és csinálnak egy újat az EUR-nak.

   Válasz
 8. marcsi

  Szia!
  Szeretnék belépni az Uphold tárcámba. Hogyan tudom megszerezni az ellenőrző kódot? Valamint Bitcoinban van pénzem rajta, amiből szeretnék lehívni pénzt, de csak forintszámlám ill. kártyám van. Lehetséges ez?
  Köszönettel, Marcsi

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia, az Authy nevű alkalmazással tudsz belépni, az generálja a belépéshez szükséges kódot. Ez számítógépre is feltelepíthető vagy okostelefonra.
   Pénzt pedig tudsz lekérni forintszámlára is, én is arra szoktam.

   Válasz
   1. marcsi

    Köszönöm!
    Ezzel az Authyval vannak gondjaim. Megpróbálom, ha nem boldogulok, kérek segítséget.

    Válasz
 9. bagi83

  Üdv! Kb. fél éve nem léptem be upholdra. Mire számítsak? A számlám üres. Ha utalok rá, lesz valami fee amit levonnak inaktivitás miatt? Mintha rémlene valami hogy van ilyen. Köszi.

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Nekem is rémlik valami, de nem emlékszek rá pontosan 🙂 Tőlem még nem vontak le soha semmit, szóval szerintem nem fognak levonni.

   Válasz
 10. mandiren

  Szia!
  Skrill számlát szeretnék nyitni.De nem kaszinózni szeretnék a pénzzel,amit a neobuxnál keresek, hanem hazai MasterCardra utalni. Erre van lehetőség a Skrillről?
  Köszönöm: Mandiren

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia, amennyire én tudom Mastercardra nem lehet pénzt kikérni, bár nem tudom az új kártyáknál ez hogy van. De bankszámlára tudsz kiutalni a skrillről.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..