Fizetési processzorok

Mielőtt megismerkednénk az online befektetési és egyéb pénzkereseti lehetőségekkel, célszerű választanunk egy vagy több fizetési szolgáltatót. Ezekre a szolgáltatókra azért van szükség, mert a legtöbb oldalon csak rajtuk keresztül tudunk pénzt mozgatni. De ha még lenne is lehetőség más módon fizetni (bankkártyával vagy banki átutalással), akkor sem szívesen adnánk meg a bankkártya adatainkat minden egyes új oldalon.

Ezeket a szolgáltatókat hívják fizetési processzoroknak vagy online pénztárcáknak. Annyiban különböznek a hagyományos banki szolgáltatóktól, hogy ezeknél nincs havi számlavezetési díj, sőt egyes szolgáltatóknál még a pénzküldés esetén sem kell díjat fizetnünk. Vagyis lényegében úgy működnek mint egy valódi pénztárca, ami jelen esetben nem a zsebemben van, hanem az interneten érhető el. Ezzel a pénztárcával akkor küldök pénzt másnak, amikor akarok, a hét minden napján a nap 24 órájában és a tranzakció azonnal teljesül, mintha egyszerűen átnyújtanám a másiknak a pénzt kéztől kézbe. Ettől egyedül a bitcoin tranzakciók térnek el, amelyeknél a tranzakció csak akkor tekinthető telesítettnek, amikor a hálózatba kapcsolt gépek közül minimum 6 jóváhagyta a tranzakciót. Ez általában kb. 10 perc, de lehet több idő is. A bitcoin-ról ITT olvashatsz bővebben.

Hasznos tanácsok:

 • Ezek az online pénztárcák kevésbé biztonságosak, mint mondjuk egy hazai bank. Ugyanis ha teszem azt valamelyikkel probléma adódik és nem férsz hozzá a pénzedhez, akkor előfordulhat, hogy nem lesz kihez jogorvoslatért fordulni és elveszítheted a pénzed. Ezért célszerű több pénztárcán tárolni a pénzed és lehetőleg egy helyen NE tárolj több pénzt, mint aminek az elvesztése komoly károkat okozhatna a pénzügyi helyzetedben.
 • SOHA NE használd ugyan azt a jelszót több pénztárcánál és főleg NE használj olyan jelszót, amit bármely más oldalon megadtál. Ezzel növeled a biztonságot, hogy kisebb eséllyel tudják feltörni a pénztárcádat.

Az alábbiakban felsorolom melyek a legelterjedtebb és legrégebb óta működő fizetési processzorok, valamint közlök róluk néhány információt a számlák feltöltésével és a költségekkel kapcsolatban.

Uphold

uphold

2014 óta működik ez a BitCoin pénztárca (a bitcoin egy digitális valuta, ITT olvashatsz róla bővebben). Hatalmas előnye az összes többi bitcoin pénztárcával szemben, hogy a pénztárcán lévő bitcoint (BTC) ingyen átválthatod más fizetőeszközre (jelenleg a pénztárcán elérhető 25 valutára és 4 nemesfémre). Ez pedig azért nagyon jó, mert ha van egy üzleted, ahol elfogadod a bitcoint mint fizetőeszközt, de nem akarod bevállalni az árfolyamkockázatot (mivel a bitcoin árfolyama elég nagyokat tud változni), akkor egyszerűen átváltod a pénztárcádon belül USD-ra vagy éppen EUR-ra és attól kezdve abban lesz tárolva.

További előnye, hogy másik Uphold pénztárcára ingyen küldhetsz, valamint másik Uphold pénztárcáról ingyen fogadhatsz pénzt, vagyis nincs semmilyen tranzakciós költség!

További információt ITT olvashatsz az Uphold-ról.

SKRILL – Moneybookers

Banner 468x60

A SKRILL korábban Moneybookers néven volt ismert. Ez az online pénztárca 2002 óta működik és 2013-ban volt egy design váltás, amikor megkapta a SKRILL nevet. Nekem 2008 óta van náluk számlám és bizton állíthatom, hogy az egyik legbiztonságosabb szolgáltatást nyújtják és soha nem volt velük semmilyen problémám.

SKRILL elsősorban online kaszinók és pókeroldalakon törtnő fizetésre használható, valamint számos forex bróker is elfogadja.

A számlanyitás és -vezetés ingyenes. A számla feltölthető belföldi banki átutalással, valamint tudunk hozzá rendelni saját MasterCard bankkártyát. Ez a kártya NEM Prepaid (feltölthető) kártya, hanem azonnal tudunk vele vásárolni vagy pénzt levenni ATM-ből, ha van a számlánkon pénz.

A kártya díjai:

SolidTrustPay

stp banner

Kanadában alakult 2006-ban. Ellenőrzési rendszere és a kifizetési korlátok miatt kevésbé népszerű a gyors csalást tervező adminok körében. Szóval ha egy oldalon szerepel a fizetési processzorok között, akkor az biztató jel, de persze semmiképpen nem garancia.

A számlanyitás és -vezetés ingyenes. A számla feltölthető bankkártyával, valamint belföldi banki átutalással is. Kifizetést szintén ezen a két módon kérhetünk.

FIGYELEM! Romániában élők nem fizethetnek be bankkártyával az STP számlájukra és pénzt sem kérhetnek ki rá. Új kártyát már nem is enged a rendszer hozzáadni. A support azt írta, hogy ezt a lépést azért tették meg, mert túl sok volt a bankkártyás csalás abból a régióból. Romániában élők bankszámlán keresztül tudnak be- és kifizetést teljesíteni.

Magyar bankszámlára régebben csak EUR-ban lehetett kiutalást indítani, ha helyi átutalással szerettük volna megkapni a pénzünket. 2012. decembertől viszont már USD-ban is indíthatjuk az utalást és így is $5 lesz a költsége.

Továbbá FONTOS információ az is, hogy pénzváltón keresztül csak Standard Verified (ellenőrzött) felhasználók küldhetnek és fogadhatnak pénzt!

Ha szeretnénk nagyobb biztonságban tudni a pénzünket, akkor kérhetünk egy TrustCard nevű ellenőrző kártyát, amely 3 különböző kódot tartalmaz.

 • Identification Code: erre akkor lehet szükség, ha telefonon akarsz információt kérni a supporttól
 • Payments Code: ha van ilyen kártyád, akkor csak ezzel a kóddal lehet bármilyen tranzakciót indítani. Továbbá az is az előnye, hogy a VISA vagy MasterCard kártyával történő befizetések azonnal jóváíródnak a STP számládon és a kiutalások is gyorsabban megvalósulnak, mint egyéb esetben.
 • Secure Code: ezzel a kóddal tudod megváltoztatni bármikor a személyes adataidat. E nélkül erre nincs lehetőséged, csak úgy, ha minden dokumentumot elküldesz a változásokkal kapcsolatban.

A TrustCard díja $30 és a lakcímedre küldik ki. Ez a kártya nem egy bankkártya, tehát csak az ellenőrző kódokat tartalmazza.

Mára a STP lett a legnépszerűbb és egyben legmegbízhatóbb fizetési processzor, úgyhogy ehhez is készítettem segédanyagokat.

SolidTrustPay – Segédanyagok

A pénzmozgatás és a kártyahasználat költségeiről itt találtok információt:

SolidTrustPay tranzakciók költségei

PerfectMoney

2007 óta működő fizetési processzor, amely ma már az egyik legnépszerűbb. Lényegében minden HYIP oldal elfogadja és sok más befektetés esetén is ott szerepel a listán. Költségeit tekintve az egyik legolcsóbb processzor, ugyanis mindössze 0,5% a költség a PM számlák közötti pénzmozgatások esetén, amit a küldő fél fizet. Ebből a szempontból is ez az egyik legjobb processzor, hiszen bármilyen kis összeget kikérhetünk és nem kerül semmibe. Amiben pedig kitűnik a többi közül, hogy 4% éves kamatot fizetnek a számlán tartott pénzünkre. Referál program keretében pedig a referáltaink pénzmozgása után éves 1% hozamot kapunk.

A számla feltöltése lehetséges nemzetközi banki átutalással, de csak pénzváltókon keresztül. Ezen kívül lehetőség van másik online pénztárcáról feltölteni szintén egy pénzváltó igénybevételével. Én a Changer.com pénzváltót használom és ezt is ajánlom. Ennél olcsóbb megoldás lehet az, hogyha valamelyik befektetési oldal megengedi, hogy más fizetési processzorra is kérhetünk kifizetést, nemcsak arra, amelyikről befizettünk. Ezt érdemes kihasználni, mert a legolcsóbb megoldás a PM számla feltöltésére. Már csak azért is, mert a beérkező pénzek után itt nem vonnak le semmilyen költséget!

Regisztrációs segédlet

PayPal

A PayPal a világ legnépszerűbb online fizetési rendszere. A PayPal (Europe) 1993-as cégbejegyzéssel indította pályafutását, mint hitelintézet Luxemburgban. A PayPal igazán csak akkor épült be a köztudatba, mikor a nagy és híres amerikai online aukciós óriás az eBay 2002-ben bekebelezte és azóta PayPal Inc. néven fut kaliforniai (USA) székhellyel.

A Tranzakciós díjakról itt tájékozódhatunk:

PayPal tranzakciók költségei

78 hozzászólás a(z) “Fizetési processzorok” bejegyzéshez

 1. kokesz

  A statuszban a pending helyett rejected szerepel es a penz visszakerult a payzara,amugy nem irtak mast.

  Válasz
  1. pborisz Szerző

   Nem igazán értem mi lehet az oka, de én azért mindenképpen megkérdezném a supporttól. Úgyhogy szerintem írj nekik.

   Válasz
 2. dzsozi

  Szia Pborisz!

  A problémám, hogy STP-ről szerettem volna xchangerrel pénzt átküldeni PM-re, de sajnos STP nem engedte, mert nincsen hitelesítve a számlám!
  Ez érdekes! Szerintem ehhez a művelethez nem kéne ilyen nagy hacacáré.
  Nem akartam hitelesíteni az STP számlámat, de úgy néz ki máshogy nem megy!
  Az is lehet persze, hogy valamit nem jól csináltam, de vajon mit?
  Üdv:
  dzsozi

  Válasz
  1. pborisz Szerző

   Szia dzsozi!
   Ha ezt írták, akkor ez is a probléma. Nekem minden fizetési processzornál az az első dolgom, hogy hitelesítem a számlámat, hiszen ezzel teszed biztonságosabbá és kerülöd el a hasonló problémákat. Számtalanszor olvasom, hogy ki milyen problémákba ütközik és nagyon sok esetben ez a probléma.
   Szóval én mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogyha nem szeretne problémákba és korlátokba ütközni, akkor minél előbb hitelesítse a számláit, mert sok idegességtől kíméli meg magát ezzel.
   Látjátok, hogy az xchanger-nél is hitelesítés és 2-3 pénzküldés után, már nagyon gyorsan váltanak nekem, akár pár órán belül.

   Válasz
 3. stapi

  Szia Pborisz.

  Régóta nyomon követem az oldalad. Szinte napi látogatód vagyok. De eddig nem volt felesleges befektethető pénzem. Most lett 15K erre a célra. Mivel már tisztába vagyok mindennel ami szükséges a hiyphez, már csak egy dolog maradt ki. Hogyan tegyek fel pénzt, hogy ne vágjon meg a fizetési processzorok hada mire befektetek. 😀 Én úgy látom, hogy a a bankomból a payza a legegyszerűbb befizetés és kifizetés lehetősége. LR-t nem szeretném erőltetni így kezdésből, elég sok a negatív hír róla. Viszont a payzaról sok befektetésbe nem lehet befizetni közvetlen. Ezért úgy gondolom a PM megfelelne nekem. DE oda xchangert kéne használnom. Természetesen a Payzaról nem enged feltölteni, csak payzára rátölteni. Szerinted, hogyan juttassam el a pénzem PM re, hogy fele ne emésztődjön fel a hosszú út során? Válaszod előre is köszönöm. Esetleg, ha te más úton csinálnád…

  Válasz
  1. pborisz Szerző

   Szia stapi!
   Feltételezem, hogy a 15K az HUF-ban értendő. Ez esetben én azt javaslom neked, hogy ne nagyon erőltesd a HYIP oldalakat, mert ugyan szépen mutatnak a nagy hozamok, de kockázatkezelés nélkül garantált bukás lesz a vége. Márpedig ennyi pénzből nem tudod azt megoldani, hogy szétoszd a pénzed több oldalra. Ráadásul amint látod mire eljut a pénzed a PM-ra, elég sokat leszív a rendszer. Én is nemrég nyitottam számlát a PM-nál és én a Finvance segítségével töltöm fel. EgoPay és STP-ről fizetek be és PM-ra kérem ki. Ez kb. az egyetlen olcsó megoldás, ha nincs olyan ismerősöd, akinek van számlája és pénze a PM-n.
   Szóval én a helyedben először olyan oldalakat keresnék, ahol tudod használni a Payza számlát be- és kifizetésre egyaránt. Ha egy HYIP oldalon azt látod, hogy elfogadja a Payza-t, akkor azt ajánlom kerüld el messzire, mert a Payza nem támogatja a HYIP-eket és még az is előfordulhat, hogy ezért a Te Payza számládat is zárolják.
   A blogomon található lehetőségek közül jelenleg a kövtkező oldalakra lehet Payza-val befizetni: neobux, Hunbux, FastCashMega, BannersBroker, ProfitClicking. Ezek közül ennyi pénzzel én leginkább a neobux és a FastCashMega oldalakat tudom javasolni. Nem tudom mennyi időd van általában a gép előtt lenni, de ha nem csak 1-2 óra, akkor a neobux-on egy kis pluszt is tudsz csinálni a saját kattintásaiddal.
   Ha más oldalakba is szeretnél befektetni, akkor pedig egyelőre azt ajánlom, hogy használd az EgoPay-t. Persze ha hosszabb távon gondolkodsz, akkor érdemes bevállalni a magas váltási költséget és áttenni valamennyi pénzt a PM-ra, mert az alacsony költségei miatt ez viszonylag hamar megtérül. De ugye ehhez először felteszed Payza-ra, onnan át EgoPay-re és onnan tudod csak a PM-ra küldeni.

   Válasz
 4. Balázs

  Szia pborisz!
  Még csak pár napja olvasom a honlapod, de nagyon hajlok rá, hogy én
  is beszálljak a befektetési bizniszbe. Mint a fenti leírásaidból kiderül, elég körülményesen megy a befizetés. (gondolom a stapi-nak adott válaszodban leírt mód a legolcsóbb és legegyszerűbb)
  A kérdésem az lenne, hogy a kifizetés is ilyen “kacifántos” úton valósul meg, vagy lehet egyszerűbben is? pl. perfectmoney-ról közvetlenül bankszámlára?
  Válaszodat előre is köszönöm!
  Tisztelettel: Balázs

  Válasz
  1. pborisz Szerző

   Szia Balázs!
   PerfectMoney-ra lehet befizetni bankszámláról is, csak mivel nemzetközi utalás, ezért az is költséges. Ugyan így visszafelé is igaz, tehát csak nagyobb összegnél jöhet szóba ez a módszer.
   Az xchanger használatával viszont csak a PM-ra küldés drága, visszafelé már lényegesen olcsóbb a pénzküldés, jelenleg legalábbis. Payza és STP-re is 0% + $1 a küldés díja és ennél a két processzornál már lehet bankkártyát használni a feltöltésre és a pénz kikérésére is.

   Válasz
 5. Balázs

  Szia pborisz!
  Köszönöm a gyors választ. Ellenben lenne még 1-2 kérdésem.
  STP-re beregisztráltam, viszont a firefox szerint nem biztonságos az oldal. Nektek is kiírja ezt a problémát vagy csak én jártam így? (és merjem-e így használni?)
  Másik kérdés: bankkártyás befizetésnél ugyanúgy működik, mint bármilyen más kártyás vásárlásnál? Mármint megadom a bankkártya adatokat, levonják a saját díjukat és megjelenik az STP számlámon a pénz?
  Előre is köszönöm a válaszod!

  Válasz
  1. pborisz Szerző

   STP nálam Chrome-mal biztonságos. Szerintem az lehet, hogy még új az oldal és nem ellenőrizték.
   Bankkártyás befizetés itt lassabban működik. Az első alkalommal 2-3 nap is lehet az ellenőrzés miatt, utána már valamivel gyorsabb, de később sem írják jóvá azonnal.

   Válasz
 6. ditke13

  Egy új netbank indul Virtapay néven. Az indulás előtt úgy próbálják népszerűsíteni az online bankot, hogy az ingyenes regisztrációdért kapsz 100 dollárt. Regisztráció közben fel kell iratkozni a hírlevelükre is. Ha naponta bejelentkezel a webirodádba és a hírlevélről nem iratkozol le, akkor naponta változó összeg kerül a számládra (kb 20$).
  Egyetlen feladatod, hogy aktív legyen a számlád. Ha ajánlod másoknak, minden közvetlen csatlakozó után 25 dollárt kapsz a számládra.
  Itt tudsz regisztrálni: szerk. admin: TILOS A BLOGON SAJÁT REFERÁL LINKEK ELHELYEZÉSE!
  Igaz, ez a pénz egyelőre még csak virtuális pénz, mivel nem kérheted ki a bankszámládra, de a nyitás után már igen! A nyitásig összegyűlt pénzedet valós pénzre válthatod, kikérheted a saját folyószámládra. Akárhogy is nézzük, veszteni ezen nem lehet, tehát ne hagyd ki!
  Annak idején hasonlóan indult el az AlertPay (Payza) is, mely mára az egyik legismertebb netes fizetési processzor lett.
  Nem tudom, hogy tényleg kifizetik-e ezt a pénzt vagy milyen feltételek kell hogy teljesüljenek hozzá, mindenesetre egy próbát talán megér.

  Válasz
  1. pborisz Szerző

   Kedves ditke!
   Először is ez az “új” netbank már nagyon nem új, mert tudomásom szerint 3 éve kezdték el csábítani az embereket és azóta egyértelműen kiderült, hogy egy átverés az egész.
   Másodszor pedig szeretném, ha elolvasnád a felhasználói feltételeket itt a blogomon (alul), ugyanis abban leírtam, hogy tilos a blogon saját referál linkek elhelyezése.
   A Hozzászólásodból természetesen ezt a részt törlöm.

   Válasz
 7. ditke13

  100000 bocs, megkövetek mindenkit!!!!
  Most találkoztam vele, de nem értem rá, rákeresni, mert sűrű nálunk az este, pedig szoktam ellenőrizni, körülnézni kicsit.
  2010-ből már találok róla, más néven is szerepeltek, stb.
  Még 1* bocsika, csak annyira megörültem, nem is a link volt a lényeg, hanem, hogy benne legyünk valami új dologban és értesüljünk, de ahogy látom még próbálkozni kell ezzel.:)

  Válasz
 8. ditke13

  Bocsi mindenkitől Virtapay-jel kapcsolatban. Nem volt időm rákeresni este, így azonnal tovább adtam. Nem a link volt a lényeg, hanem, hogy mielőbb tudjunk róla. Megkövetek mindenkit.
  Más: találtam egy oldalt, ahol átlag 68%-os sikerrel, LR vagy PM-ról befizetett pénzedet visszakaphatod, díja 45 dolcsi, ha nem sikerül, visszaadják a pénzt!
  Szerk. admin: LINK TÖRÖLVE, MERT EGY CSALÓ OLDAL!
  Innen fizetve már pár száz dollár esetén is megéri, pláne, hogy nem kidobott pénz! Ezt az infót az egyik neves monitoron találtam, a cég magát 2009-től datálja.

  Válasz
  1. pborisz Szerző

   ditke13! Maradjunk már annyiban, hogy mielőtt közölni akarsz egy általad jónak vélt lehetőséget a blogon, először küld el nekem email-en, vagy üzenetben, mert már a 2. csaló oldalt linkeled be.
   A LR szabályzatában egyértelműen benne van, hogy a pénzküldés végleges és nem visszafordítható. Nincs semmilyen visszatérítés, ezért is szeretik a csalók. Ne dőljetek már be ilyen teljesen átlátszó csalásoknak, amikor előre kérnek pénzt azért, hogy majd ők visszaszerzik a Te pénzedet. Ilyen nincs!
   Nem tudom melyik neves monitoron találtad ezt az infót, de azt javaslom kerüld el messzire.

   Válasz
 9. Zsuka70

  Szia pborisz!
  Tudnál nekem segíteni? Ma nyitottam egy PM számlát, és megpróbáltam EgoPay-ről átküldeni rá xChanger.org – al pénzt, de nem engedi. Valami olyasmi baja van, hogy nincs keret. És a minimumnál 5$-t ír, a maximumnál pedig 0-át. Gondoltam hátha tudsz valamit mondani nekem erre, még PM-el nem volt dolgom, pláne pénzváltókkal.
  Köszönöm

  Válasz
  1. pborisz Szerző

   Szia!

   Sajnos most ez a helyzet tényleg, hogy az xChanger-nél jelenleg kimerült a keret a PM oldalán. Valószínűleg azért, mert a legtöbben abban az irányban használják a pénzváltót. Ilyenkor nem tudsz mást tenni, mint várni néhány napot és visszanézni van-e már keret.
   A másik lehetőség, hogy másik pénzváltót nézel, de sajnos én nem tudok másikat ajánlani, mert csak ezt az egyet használom és őket ismerem.
   Nem tudom mennyit akartál küldeni, de 4-500 dollárnál már azt hiszem jobban megéri banki utalással feltölteni a PM számlát.

   Válasz
 10. Muld

  Gali, egy olyan kérdésem volna hogy STP-re csak raiffeisenes számláról lehet befizetni banki átutalással itthonról?

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia!
   Nem hiszem, csak az a cég amelyiken keresztül befizetünk a Raiffeisen banknál vezet számlát. De átutalást bármelyik bankból indíthatunk.
   Legalábbis szerintem 😉

   Válasz
 11. Boross Dezső

  Nyitottam egy PerfectMoney számlát. Azt kérdezném, hogy a fő oldal
  “My Accounts” menüpontjához tartozó “Add Account” linkjén keresztül
  a PM számlámhoz tartozó alszámlá(ka)t lehet nyitni ?
  Ha igen, hány alszámlát lehet nyitni ?
  Ezek között pénzileg szabad átjárás van ?
  Vagy egészen másról van szó ?

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia!

   Igen, úgy néz ki, hogy több számlát is nyithatsz a meglévőn kívül, de én ezt nem használtam még, szóval nincs róla információm.

   Válasz
 12. Mariko

  Szia!
  Nem tudnál segíteni, hogy mi lehet az oka, hogy nem tudok a Payzara utalni a VISA kártyámmal?
  A banki átutalás tudom, hogy nem működik, ezért a VISA-ról szeretném feltölteni a Payza számlám. Már vagy 4 napja azt írták, hogy érvényesített a VISA kártyám, s azóta minden nap megpróbálok utalni, de semmi. Leáll a fekete képernyőnél, amire kiírta, hogy ne klikkeljek, mert megszakad a tranzakció, de a végén már nincs türelmem, ezért kilépek. Az első nap kivártam a 24 órát és akkor sem történt semmi.

  Válasz
 13. Béla

  Szia. Szeretném ha segitenél abban a kérdésben hogy Neteller számlára fizettem be személyesen az Erste bankba és az lenne a kérdésem mennyi idö mig megjelenik a számlán az összeg. Köszi elöre is

  Válasz
  1. Admin Szerző

   Szia Béla!
   Nekem nincs Neteller számlám, szóval sajnos ebben nincs tapasztalatom. Ez a banki befizetés is kicsit furcsán hangzik nekem, mert nem tudok olyanról, hogy bármelyik fizetési processzort így fel lehetne tölteni.
   A Skrill hasonló mint a Neteller, de azt is kártyával vagy banki átutalással lehet feltölteni. Ilyet is régen csináltam már, de ha jól tudom ennek is meg kell történnie pár napon belül.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..