Indulás – Oldaltérkép

Tisztában vagyok vele, hogy egy új látogató számára (főleg aki nem is böngészik túl gyakran a neten) zavaró lehet a blogomon található rengeteg információ és hirtelen nem is tudja merre induljon, mit hol keressen. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani itt.

Először röviden bemutatom az oldaltérképet. A blog szerkezete 4 fő részből áll:

  • Fejléc – a blog arculatát meghatározó képet és az alatta lévő felső menüsort tartalmazza
  • Tartalom – a bal oldali széles sáv, a tényleges tartalom itt jelenik meg, mint pl. a hírek.
  • Oldalsáv(ok) – ez némely oldal esetében csak 1 sáv (pl. nyitólap), de a hírek mellett két sáv található. Az oldalon való navigációhoz szükséges információkat, menüpontokat tartalmaz és van egy élő üzenőfal.
  • Lábléc – az alsó menüsor. Itt található a kapcsolat menü, a felhasználói feltételek és az adatvédelmi nyilatkozat.

Felső menüsor

Nyitólap – Nem szorul különösebb magyarázatra. Az új látogatók fogadására szolgál, itt írom le miről szól a blog és hogy miért érdemes olvasni. Egy oldalsávval jelenik meg, aminek a tetején van az induláshoz szükséges Start menü.

Blog – Hírek – A legfontosabb menüpont. Itt közlöm a legfrissebb információkat, valamint a napi híreket. Továbbá itt jelennek meg az új programok részletes leírásai és a hozzájuk kapcsolódó segédanyagok. Két oldalsáv van mellette. A középső főként a navigációban segít, a szélső pedig a Start menü után a tagokkal való kapcsolattartásban segít.

Ajánlott oldalak – Itt találjátok az általam ajánlott oldalakról a legfontosabb információkat 1-1 táblázatban. Az itt bemutatott oldalak kivétel nélkül hosszútávú befektetési programok vagy olyan más valóban hosszútávú bevételi lehetőséget nyújtó üzleti lehetőségek.

Egyéb lehetőségek – Egyéb pénzkereseti lehetőségeket bemutató oldal. Főként bevételmegosztó és hibrid mátrix oldalak találhatók itt, valamint elvétve néhány HYIP (magas hozamú befektetési program). De vannak olyan oldalak is, amelyeknél nem feltétlenül szükséges befektetni, anélkül is lehetőség van jövedelemhez jutni. Természetesen azzal is tisztában kell lenni, hogy ezekkel ilyen módon nem lehet túl sokat keresni, de mellékjövedelemnek időnként jól jöhetnek, vagy az is lehet, hogy csupán szórakozásból kipróbáljuk némelyiket.

PTC/PTR – Ezen menüpont alatt olyan oldalak vannak felsorolva, amelyeken hirdetések megtekintésével lehet pénzt keresni. A PTC a Paid To Click rövidítése, ami magyarul annyit jelent, hogy a hirdetések lekattintásáért fizet. A PTR pedig a Paid To Read rövidítése, ami azt jelenti, hogy az olvasásért fizet. Ebben az esetben email-en érkeznek a hirdetések és azokat kell megnézni.

Forgalomcsere – Olyan oldalak vannak itt felsorolva, ahol úgy hirdethetjük saját oldalainkat, programjainkat, hogy nem fizetünk érte, hanem mi is megnézzük mások hirdetéseit. Ezért hívják forgalomcserének, mert a mi weboldalunk meglátogatásáért cserébe mi is meglátogatjuk a látogatók oldalait.

Társalgó – Egy hely, ahol bármiről beszélgethetsz az olvasókkal. Felteheted kérdéseidet, elmondhatod tapasztalataidat.

Hirdetések – Főként az olvasók számára fenntartott hirdetési platform, ahol hirdetheted a saját blogod, weboldalad, vagy kedvenc programjaidat.

Középső oldalsáv

A tetején iratkozhattok fel a hírlevélre, amennyiben szeretnétek értesülni a friss hírekről. Csak az email címeteket kell megadni és a kapott email-ben visszaigazolni (megerősíteni) a feliratkozást. A hírlevelek mindig reggel 5 és 7 óra között érkeznek, amelyekben az előző nap megjelent bejegyzések és hírek kivonatait találjátok. Amennyiben valamelyik hír érdekel, a címére kattintva máris olvashatjátok itt a blogon. Ugyan itt található a blog RSS címe is, ha ilyen módon szeretnétek értesülni a friss hírekről.

Ez alatt található egy egyszerű kereső. A beírt szavakat, kifejezéseket fogja keresni a blog teljes tartalmában.

A következő blokk tartalmazza az oldalon megtalálható programok részletes leírásait (már amelyikhez tartozik ilyen), tehát innen közvetlenül eléritek ezeket. A felsorolás ABC sorrendben történik.

Ezt követi a segédanyagokat tartalmazó blokk szintén ABC sorrendben. Itt szintén a programokhoz találtok segédanyagokat, de innen érhetők el közvetlenül a fizetési processzorok segédanyagai is. A legtöbb esetben a regisztrációt, a be- illetve kifizetéseket mutatom be képes illusztrációkkal, vagy videókban és természetesen a bonyolultabb oldalak működését.

Az eddig felsorolt blokkok valószínűleg fixen ott maradnak, viszont a későbbiek folyamán elképzelhető, hogy 1-1 reklám elválaszthatja őket. De a sorrenden nem fogok változtatni. Az utánuk következő blokkok viszont változhatnak. Lehetnek újabbak, vagy cserélődhetnek. Az egyikben az ajánlott oldalak kis bannerei sorakoznak egymás után. Egy másik blokk tartalmazza a kategóriákat. Ezekről azt kell tudni, hogy minden blogbejegyzésem egy vagy több kategóriához tartozik. Ez mindig attól függ mivel vagy mikkel kapcsolatos híreket közlök. Ezeknek a kategóriáknak a felsorolását találjátok itt, így valamelyikre kattintva az ahhoz a kategóriához rendelt összes cikket kilistázza. Tehát ha pl. valamelyik programmal kapcsolatos összes bejegyzést és hírt szeretnétek átnézni, akkor ebben a blokkban a program nevére kattintva csak ezek fognak megjelenni időrendi sorrendben, elől a legfrissebb bejegyzéssel.

Szélső oldalsáv

A legtetején a nem magyar anyanyelvű látogatók segítségére elhelyeztem a google fordító nyelvválasztóját. így lényegében bárki olvashatja a blogot. Ez az egyik leghasznosabb funkció.

Az alatta lévő blokk az NJM Klub közvetlen elérésére szolgál és innen érhetik el a klubtagok a számukra készült hasznos cikkeket.

Alatta van a Start menü, amely az új látogatóknak ad útmutatást, többek között az oldal használatához és ahhoz, hogyan kezeljék az itt található lehetőségeket.

Ezt követi a friss bejegyzéseket tartalmazó blokk, ahol az utoljára posztolt 10 bejegyzés (hírek) címét láthatjátok időrendi sorrendben. A linkre kattintva olvashatjátok el a  bejegyzést.

Ebben a sávban található még egy naptár, ahol azt látjátok mely napokon jelent meg új cikk és így kilistázhatóak az egyes napok bejegyzései, valamint van egy archívum, ahol hónapokra bontva tudjátok ezt a listázást megtenni. Egy másik blokkban pedig megnézhetitek a 10 legutóbbi hozzászólást a cikkekhez, oldalakhoz.

Van még egy elég fontos blokk, ahol az oldal látogatottsági statisztikáiról láthattok néhány információt.

Idővel jöhetnek még új blokkok, de ezek megjelenéséről valószínűleg itt is fogok írni.

Start menü

Indulás – oldaltérkép – éppen azt olvasod

Kockázatkezelés – az egyik legfontosabb cikk, amiben ahhoz nyújtok segítséget, hogyan kezeld a pénzed és hogyan óvd meg a tőkédet.

Fizetési processzorok – az online pénzmozgatáshoz szükséges eszközöket mutatom itt be, amelyeket úgy hívnak, hogy fizetési processzor. Ezeken az oldalakon keresztül tudsz be- illetve kifizetéseket eszközölni bármely oldalra anélkül, hogy mindenhol megadnád a bankkártya adataidat.

Online befektetések – a cikk bemutatja hogyan működnek az online befektetések és ad néhány információt az ajánlott oldalakról és a HYIP-ekről.

Hogyan működik a NJM – Blog? – A blog működéséről olvashattok egy részletesebb leírást

Hogyan szerezzünk referáltakat? – Hasznos tippek a referált szerzéshez, tagtoborzáshoz

Olvasói hirdetések – A hirdetések elhelyezéséről, díjairól és a fizetési lehetőségekről olvashattok

Mi az a védett oldal? – a blogomon vannak jelszóval védett bejegyzések, oldalak. Itt arról kapsz információt, hogy erre miért van szükség és hogy miként lehet hozzájutni az olvasásukhoz szükséges jelszóhoz.

SCAM – Azon oldalak listája, amelyek már bedőltek. Ez egy figyelmeztetés, hogy ide már senki ne fektessen be pénzt. Azért került a start menübe, hogyha netán máshol találsz egy oldalt ahova szeretnél befizetni, akkor nem árt ide benézni, mielőtt kidobod a pénzt az ablakon.

2 hozzászólás a(z) “Indulás – Oldaltérkép” bejegyzéshez

  1. Dvorcsák Istvánné

    Hálásan köszönöm ezt az oldalt, nagyon örülök, hogy rábukkantam, mert én még a netezésben is nagyon mazsola vagyok, ezekben az online munkákban meg egyszerűen analfabéta, és nagyon unom már, hogy a szponzorom állandó segítségére szorulok, és ő meg ráadásul egyre elfoglaltabb, én meg szeretnék több üzlettel is foglalkozni, de nem merek egyedül, segítség nélkül belevágni.. Szóval olyan nekem ez az oldal, mintha megütöttem volna a főnyereményt! Köszönöm! Szeretettel: Gyöngyi

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.